Корисна піца або як вибрати цю страву з користю для здоров'я

Стандартна піца являє собою корж із тіста з різними начинками. Історія її появи сягає глибокої давнини і свідчить про те, що в ті часи теж було безліч її шанувальників, але серед бідних людей. Працівники готували такий коржик, щоб узяти з собою на роботу і там підкріпитися. Згодом подібна куховарство набула статусу швидкої їжі. Її стали готувати за різними рецептами, які іноді не мають нічого спільного з традиційною піцою. Тому в багатьох шанувальників правильного харчування стало назрівати логічне запитання: піца корисна чи ні?

Інгредієнти корисної піци

Піца - італійська страва у вигляді відкритого пирога з різними начинками. Основу для цієї страви готують із тіста у вигляді кола або овалу. Зверху на нього викладають соуси, сири, морепродукти, м'ясо, ковбасні вироби та овочі. Поєднання цих харчових продуктів дає тривале насичення й естетичне задоволення від зовнішнього вигляду. Але важливим залишається той факт, що піца - страва калорійна, не всі люди можуть вживати стандартні версії. Шанувальники правильного харчування часто звертають увагу на склад італійського пирога, щоб виключити можливість споживання зайвих калорій і шкідливих продуктів.

І прихильники правильного харчування, і люди, які сидять на дієті, і прості поціновувачі гастрономічних шедеврів замислюються, як правильно вибрати піцу. Усі вони звертають увагу на склад споживаних страв. Калорійність коржа, приготованого за стандартним рецептом, трохи вища за норму. Тому для приготування корисної піци необхідно оцінювати продукти, які планується використовувати. Будь-яка піца буде смачнішою, якщо її основний корж приготовано з цільнозернового борошна, він має невелику товщину, а бортик змащено ароматним маслом.

Суши Запорожье, Піца "Юпітер" 30 см

Куряча грудка маринована, Шинка, сир "Моцарелла", Ананас, Вершкова основа, соус "Спайсі", Манговий соус, часник. Бортики змащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Піца "Сонце" 30 см

Куряча грудка, Гриби, сир "Пармезан", сир "Моцарелла", Вершкова основа, часник. Бортики змащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Комбо піц № 2

Піца "Юпітер" 30 см 570 г (Куряча грудка маринована, Шинка, сир "Моцарелла", Ананас, Вершкова основа, соус "Спайсі", Манговий соус, часник), піца "Марс" 30 см 600 г (Куряча грудка маринована, Ковбаски мисливські, Копчена куряча грудка, Гриби, сир "Моцарелла", помідори, Соус "BBQ", Томатний піца-соус), піца "Уран" 30 см 435 г (Cир "Моцарелла", Помідори, Томатний піца-соус). Бортики смащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Піца "Генезіс" 30 см

Маринована курка, сир "Моцарела", сир "Чеддер", Печериці, Зелена цибуля, "Теріяки" соус. Бортики змащуються часниковим маслом.

Начинки для піци

На відміну від традиційного варіанта, корисний італійський коржик є малокалорійним і не містить «шкідливих» інгредієнтів. Для його начинки зазвичай використовують продукти з низьким глікемічним індексом або багаті на клітковину. Основну частину подібних начинок складають всілякі овочі:

  • томати;
  • огірки;
  • гриби;
  • солодкий перець;
  • цибуля;
  • баклажани;
  • цукрова кукурудза;
  • різна зелень;
  • оливки або маслини.

Крім овочів використовують деякі фрукти, низькокалорійні сорти м'яса і морепродукти. Часто начинки для піци складають на основі варених, копчених або приготованих на грилі курячих грудок. Не менш популярною в якості начинки є індичка. Цей вид м'яса багатий цінними амінокислотами, не калорійний, швидко перетравлюється і дає тривале насичення організму. Багато прихильників ПП з легкістю дозволяють собі поласувати піцою з морепродуктами: креветками, мідіями, лососем, сьомгою, кальмарами або м'ясом восьминога. Ці складники мають високий вміст білка, йоду та інших мікроелементів.

Яка ж піца без сиру? Але звичайний варіант навряд чи гармоніюватиме з низькокалорійними інгредієнтами начинки. Тому кулінари зійшлися на думці, що краще використовувати нежирні, м'які сорти сиру. Наприклад, моцарела - вдалий спосіб підкреслити смак і не обтяжити італійський пиріг непотрібними калоріями.

Відповідні соуси

Усі зазначені начинки здаватимуться сухими, якщо не додати соус. Найчастіше для приготування цієї кулінарної вишуканості використовують кетчуп. Для отримання аналога ПП, слід внести деякі зміни в рецептуру і використовувати томатну пасту. Крім того, можна додати часниковий соус, песто або шпинатний. 

Дієтичні піци для вашої фігури

Цей італійський коржик ідеально підходить у ролі швидкого перекусу. Для повноцінного прийому їжі слід подумати, що можна їсти з піцою, щоб відмінно насититися і не перевищити бажаний калораж. Дієтологи радять вживати з цим гастрономічним дивом всілякі овочеві салати. Збалансованим доповненням стане томатний, часниковий або овочевий суп.

Якщо у вас немає часу на самостійне приготування кулінарних шедеврів, то для вас існує така послуга, як доставка корисної піци з «Алло! Лосось!». Вам сподобаються такі різновиди:

  1. «Том Ямов» із креветками, маринованою курячою грудкою, грибами і моцарелою.
  2. «Нептун», до складу якого входить лосось, шпинат, помідори і моцарела.
  3. «Уран» із помідорами та моцарелою.
  4. «Галілео» - маринована курка, моцарела та соус.

В «Алло! Лосось!» ви знайдете багато страв італійської та азіатської кухні на різний смак. Корисна або класична піца в Запоріжжі буде доставлена до ваших дверей гарячою в короткі терміни. Команда «Алло! Лосось!» піклується про те, щоб на вашому столі були свіжі страви. Тому на сайті компанії ви можете замовити безліч страв східної кухні, а також купити суші в Запоріжжі вигідно. Замовити їжу ви можете як на сайті, так і за вказаним номером телефону.

Інші записи