Як впливають суші на здоров'я

Суші - японський делікатес, що користується величезною популярністю в багатьох країнах світу. Уявіть собі ароматний рис, соковитий шматочок свіжої риби, загорнутий у тонку скибочку водоростей норі, вишукану солоність соєвого соусу та гостроту васабі - словом, справжній кулінарний шедевр. Але крім неповторної смакової гами, користь суші для здоров'я незаперечна (досить подивитися на підтягнутих японців-довгожителів). У цій статті ми зануримося у світ суші і розглянемо їхній вплив на наше здоров'я. У нашій гастрономічній подорожі ми розкриємо всі секрети цього делікатесу і розставимо крапки над "і" в суперечці про його корисність для людей різних категорій.

Чим корисні суші?

Це не просто смачна страва, а справжній дар для нашого тіла. Ось кілька аргументів, що пояснюють, як суші впливають на організм у позитивному ключі.

Насамперед, ласощі насичують організм важливими мікроелементами, мінералами і вітамінами. У них містяться білок, кальцій, залізо, йод та інші корисні сполуки, які допомагають підтримувати хороше здоров'я серця, мозку і кісток.

Свіжоприготовані суші - дуже дієтична страва, особливо якщо ви обираєте роли з морськими водоростями, рисом і свіжою рибою. Завдяки мінімальному вмісту жирів і холестерину, закуска стає здоровою альтернативою для людей, які стежать за своєю вагою і здоров'ям.

Риба, яка використовується в приготуванні, багата жирними поліненасиченими кислотами Омега-3. Вони необхідні для нормального функціонування серцево-судинної системи, оскільки допомагають знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, запальних процесів і навіть депресії.

У комплекті також йдуть інгредієнти, багаті на антиоксиданти, - імбир і васабі. Вони сприяють зміцненню імунної системи і надійно захищають організм від вільних радикалів.

Суші-сети в Запоріжжі від компанії "Алло, Лосось" представлено в широкому розмаїтті, даючи змогу кожному знайти щось за своїм бюджетом і смаком. Великий вибір таких інгредієнтів, як найсвіжіша морська риба, морепродукти, соуси, овочі та фрукти, дадуть вам змогу скуштувати різні смакові поєднання і отримати з них максимальну користь для здоров'я.

Правильне харчування і суші

Існують кілька аспектів, які об'єднують правильне харчування і японську "смакоту". Розглянемо їх детальніше:

  1. Різноманітність інгредієнтів. Правильне харчування передбачає вживання різних продуктів, багатих поживними речовинами. Суші передбачають величезний вибір компонентів, що дає змогу отримувати різноманітні поживні речовини.

  2. Помірність. Здорове харчування передбачає помірне споживання їжі, дотримання розмірів порцій і контроль над калоріями. Рис, водорості та риба можуть стати чудовим варіантом для ПП, оскільки вони низькокалорійні й не перевантажують ШКТ.

  3. Білок і корисні жири. Правильний раціон має бути багатим на білки і містити корисні жири. Суші, особливо з рибою, - прекрасне джерело амінокислот і Омега-3, необхідних для здоров'я.

  4. Відсутність оброблених інгредієнтів. При правильному харчуванні рекомендується уникати оброблених продуктів, багатих підсилювачами смаку та консервантами. Тому суші - те, що треба.

Японські делікатеси, приготовані зі свіжих і натуральних інгредієнтів, - здорова альтернатива смачним продуктам, які не підходять для правильного харчування.

Суши Запорожье, Нобу

Рис, норі, тигрова креветка, сир "Філадельфія", помідор, перець "Чилі", манговий соус, 8 шт.

Нобу
260 г
Суши Запорожье, Золотий дракон

Рис, норі, лосось слабосолений, креветка, сир «Філадельфія», ікра летючої риби (колір може відрізнятися), огірок, 8 шт.

Суши Запорожье, Каліфорнія з креветкою

Рис, норі, креветка, авокадо, огірок, ікра летючої риби (колір може відрізнятися), 8 шт.

Суши Запорожье, Сет "Джанго"

Каліфорнія з крабом, Блекі, Ебі Рол, Боніто Тунець, 32 шт.

Що важливо знати перед вживанням суші?

Перед вживанням суші важливо знати кілька моментів, щоб насолодитися цією стравою по-справжньому. По-перше, не варто змішувати васабі з соєвим соусом. Його слід наносити тонким шаром прямо на рол - це допоможе підкреслити смакові відтінки. Змішування з васабі соєвого соусу переб'є ніжний смак риби.

По-друге, коли ви опускаєте суші в соєвий соус, пам'ятайте, що потрібно змочувати саму рибу, а не рис. Він уже приправлений, і замочування його в соусі може зробити продукт занадто солоним, перебити смак лосося або тунця.

По-третє, правильно укладайте палички - покладіть їх на відповідну підставку або чисту серветку, а не просто на стіл. Такий жест вважається проявом поваги до обстановки в ресторані. До того ж це загальноприйнята практика в японській культурі та дотримання елементарних правил гігієни.

Імбир, який подають разом із суші, потрібен, щоб освіжити смакові рецептори між різними видами страви. Його не слід їсти разом із рибою. Жуйте невеликі шматочки імбиру між дегустацією різних ролів.

Суші для дітей та вагітних

Під час вагітності важливо виявляти особливу увагу до якості та безпеки харчових продуктів. У випадку з японською їжею є ризики, пов'язані з використанням сирої риби. Тому фахівці зазвичай рекомендують жінкам уникати суші під час вагітності, проте можна замість класичних варіантів вибрати гарячі різновиди або темпура. Компоненти проходять термічну обробку, тому ризики виключаються. Ще є варіанти без риби - овочеві роли або з тофу, авокадо. Їх можна безпечно вживати жінкам при надії.

Якщо риба була добре заморожена, вона також може бути безпечною для вживання. Завжди звертайте увагу на гігієну та якість сировини, а також переконайтеся, що для суші використовують виключно свіжі інгредієнти. Варто замовити суші в Запоріжжі в "Алло, Лосось". Наші кухарі дотримуються всіх вимог до приготування цього делікатесу. Ми використовуємо слабосолену рибу, а не сиру, тому наші ласощі безпечні для всіх.

Що стосується дітей, суші можуть бути смачною та поживною їжею, проте необхідно брати до уваги вік та індивідуальні особливості дитини. Діти старше року можуть їсти цю закуску, але, як і у випадку з вагітними жінками, краще уникати сирої риби. Замість цього пропонуйте їм овочеві роли, варіації з куркою або вареним лососем, які і безпечні, і поживні. Також для дітей чудовим вибором будуть солодкі різновиди.

Індивідуальні особливості та потреби кожної дитини і вагітної жінки можуть відрізнятися. Перед внесенням змін до раціону завжди краще проконсультуватися з лікарем або педіатром, щоб виключити потенційну шкоду від суші.

Інші записи