Піца в піст

Смачне частування - піца - стало улюбленим у багатьох поціновувачів гастрономічних шедеврів. Цей кулінарний витвір набув статусу швидкої їжі, доступної та простої в приготуванні. Її із задоволенням готують у домашніх умовах, замовляють у ресторанах і кафе, оформляють доставку додому. Ідеально приготована, смачна і ситна, вона стає як прикрасою святкового столу, так і швидким перекусом. Є безліч рецептів приготування італійського пирога з використанням найрізноманітніших поєднань продуктів. Основні - сир, м'ясо, ковбасні вироби, морепродукти та різні овочі. Зважаючи на таке продуктове розмаїття, виникає питання, чи можна піцу в піст вживати тим людям, які його дотримуються?

Чи можна їсти піцу в піст?

Великий піст - це той період, коли багато православних християн готуються до святкування найважливішого свята - Великодня. У цей час відбувається духовне очищення та підготовка до святкування воскресіння Христа. Тому існують заборони на певні види їжі. До них належать усі продукти тваринного походження, жирна їжа, алкоголь. Як же тоді гурманам поласувати італійським делікатесом, якщо до його складу входить заборонена продукція? Відповідь проста: необхідно вибирати страву, приготовану з таких харчових компонентів, які дозволено вживати в період передвеликоднього очищення.

Суши Запорожье, Піца "Земля" 30 см

Бекон, Куряча грудка маринована, сир "Моцарелла", сир "Пармезан", помідор, лист салату "Лолло Біонда", Часниковий соус, Вершкова основа. Бортики змащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Піца "Венера" 30 см

Сир "Моцарелла", сир "Чеддер", сир "Дор Блю", сир "Пармезан", Вершкова основа. Бортики змащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Піца "Уран" 30 см

Cир "Моцарелла", Помідори, Томатний піца-соус. Бортики змащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Піца "Нептун" 30 см

Лосось, сир "Моцарелла", сир "Фета", помідори "Чері", Шпинат, Вершкова основа. Бортики змащуються часниковим маслом.

Начинка для пісної піци

На самому початку свого шляху ця ароматна страва вважалася їжею небагатих людей і спеціальним перекусом під час польових робіт. Вона мала вигляд невеликого коржа з овочами. Нинішнього вигляду страва набула набагато пізніше, коли велика кількість людей почала звертати увагу на її простоту, зручність приготування і ситність. Повертаючись до витоків, розуміємо, що пісна піца - не новинка, а добре забуте минуле. Є маса варіацій начинок для цього делікатесу. Кожен кулінар може додати до нього свої варіанти їстівних припасів і створити кулінарний шедевр. До того ж такий коржик низькокалорійний, тому його сміливо можна вживати навіть людям, які на дієті або суворо стежать за своїм харчуванням.

Зазвичай для начинки пісної варіації рецепта використовують:

  • морепродукти;
  • рибу;
  • соєве м'ясо або такий самий фарш;
  • сир тофу;
  • гриби;
  • всілякі овочі;
  • деякі фрукти;
  • ароматні трави.

Основу готують із прісного тіста без яєць, кефіру і молока. В основному застосовують воду, дріжджі, пшеничне або житнє борошно, сіль і цукор. Відсутність продуктів тваринного походження абсолютно не псує смаку пирога, а тільки надає йому нотки вишуканості.

Овочі

Мабуть, рослинні інгредієнти складають основу приготування низькокалорійного кулінарного шедевра в будь-який час. Овочі багаті клітковиною та багатьма вітамінами, життєво необхідними для людського організму. Для випікання ароматного пирога їх обов'язково готують: миють, очищають і нарізають на скибочки потрібної величини. У багатьох рецептурах цієї страви використовують різні гриби: печериці, гливи, лисички. Їх можна використовувати як основну начинку або додатковий акцент у поєднанні з іншими харчовими компонентами. Гриби надають делікатесу незабутнього аромату та особливої текстури. Овочі для начинки пісної піци використовують такі:

  • помідори;
  • різні сорти перцю;
  • баклажани;
  • ріпчасту або цибулю шалот;
  • капусту броколі;
  • стручкову квасолю;
  • кабачки;
  • моркву;
  • кукурудзу;
  • оливки або маслини;
  • консервовані огірочки.

Поєднання кількох видів овочів надає незабутнього смаку, приємного аромату та дає змогу насолодитися легким і ситним кулінарним шедевром.

Фрукти та ягоди

Крім овочевого вегетаріанського різновиду, дуже популярні варіанти цієї страви з ягідними або фруктовими начинками. Така солодка піца виступає стилізованим різновидом десерту. Дуже часто в подібному частуванні використовуються яблука, ананаси, персики, вишні, полуниця, малина.

Морепродукти для піци

Не секрет, що навіть і не під час посту дуже модним у сучасних гурманів вважається варіант із морськими та рибними начинками. Найсмачніші рецептури включають креветки, мідії, кальмари, м'ясо восьминога. Нерідко готують частування з крабовими паличками.

Чим можна замінити сир у пісній піці?

Охочі поласувати італійським пирогом у піст часто відмовляють собі в такому задоволенні з огляду на наявність у страві сиру, який є інгредієнтом тваринного походження і заборонений до вживання в піст. Сучасні кулінари придумали масу варіантів заміни недозволених компонентів. Основний варіант для людей, які дотримуються посту, - страва без сирних складових. У ній чудово поєднуються велика кількість помідорів, томатної пасти й овочів.

Щоб отримати страву, схожу на традиційну рецептуру, можна дуже вдало впровадити продукти рослинного походження, схожі на сири. Гарний альтернативний варіант - не лише соєвий сир, а й той, що виробляють із кокосового молока чи горіхів кеш'ю. Вони, подібно до сирів, мають м'яку, кремоподібну текстуру, вдало комбінуються з топінгами та надають незабутнього смаку, аромату, забезпечуючи своєму споживачеві справжню гастрономічну насолоду.

Соус для пісної піци

Соус - невід'ємна частина цієї унікальної страви. Він надає м'якості та соковитості. Найчастіше в класичних рецептах використовують томатний соус. Однак сучасні рецептури припускають вдале додавання таких соусів, як традиційний соєвий, "Унагі", "Теріякі", "Кімчі", "Спайсі", і різних кетчупів. Додавання різноманітних ароматних трав надає пікантного смаку та неперевершених ноток пряних літніх ароматів.

Якщо правильно згрупувати компоненти для приготування страви, піца в піст стане не порушенням традицій, а ідеальними ласощами та родзинкою столу. Для людей, які дотримуються посту, а також тих, хто абсолютно не має часу для приготування їжі, ідеальним варіантом стане доставка готової їжі. У компанії Allolosos ви зможете знайти пропозиції, які безсумнівно підійдуть вашим уподобанням і духовним поглядам. Наша команда на чолі з досвідченим шеф-кухарем без проблем приготує страву на ваше замовлення, використовуючи відповідні продукти:

  • для дитячого свята;
  • галасливої компанії;
  • будь-якої тематичної вечірки;
  • перекусу вдома або на роботі.

Найсмачніша піца Запоріжжя буде доставлена гарячою до вашого будинку кур'єром. Для її приготування досвідчені піцайоло використовують тільки свіжі та якісні продукти. До замовлення доступні кулінарні шедеври різного формату: стандартні та великі. Замовивши частування в "Алло, Лосось" ви точно будете впевнені, що всі ваші гості будуть ситими.

Пропонуємо вашій увазі найсмачніші роли, суші та інші страви азіатської кухні. У нас здійснюється доставка ролів Запоріжжя, можливий самовивіз готових страв. Для вашої зручності оплата замовлення передбачена кур'єру як готівковим, так і безготівковим способом. "Алло, Лосось" дорожить кожним клієнтом, тому на сайті діють спеціальні акційні пропозиції. Для купівлі смачної піци, ролів і супутніх страв зверніться на сайт або зателефонуйте за вказаним номером телефону. Менеджер допоможе вам із вибором і оформленням замовлення.

Спробувавши страви від "Алло, Лосось" один раз, ви вже не зможете відмовитися від них і напевно станете почесним клієнтом.

Інші записи