Суші на дієті: які з них можна їсти під час схуднення

Роли в наші дні стали дуже популярними серед любителів східної кухні. Знаменита сьогодні суші-дієта для схуднення, страви якої доступні й корисні. Їх можна приготувати самостійно, поласувати в ресторані, замовити доставку додому в готовому вигляді. Ця дієта, як і вся японська кухня, вважається однією з найбільш збалансованих. У ній об'єднані вигідні сторони азіатської кулінарії. У Країні Вранішнього Сонця воліють харчуватися свіжою і копченою рибою, морепродуктами, рисом, овочами, з яких роблять різні салати. Якщо проаналізувати склад, можна переконатися, що туди входять оптимальні для здорового раціону продукти.

Чи можна їсти суші під час схуднення?

Сьогодні поширена тенденція прагнення до ідеального тіла. Багато людей сідають на дієти, переходять на правильне харчування. Нерідко в них виникають питання з приводу доцільності вживання на дієті таких модних страв як роли. Деякі особи помилково вважають, що вони є важкою їжею і належать до швидкої вуличної їжі. Щоб точно визначити, які суші їсти при схудненні дозволено, давайте оцінимо їхній склад і калорійність. Зазвичай страви складаються з таких основних інгредієнтів:

  1. Рису. Його приправляють спеціальним оцтом, і він швидко надає відчуття ситості. Якщо рис приготований правильно, він стане джерелом вітамінів Е, РР, В, селену, магнію, калію, необхідних людському організму.

  2. Норі. Листя цих водоростей містить харчові волокна, кальцій, залізо, бром і важливий для щитоподібної залози йод.

  3. Риби. Залежно від різновиду кулінарного шедевра, використовують нежирну або жирну морську рибу. Перша у складі страв забезпечить низьку калорійність. Друга - містить корисні кислоти омега-3 та омега-6, потрібні для підтримання імунітету, зміцнення нервової системи.

  4. Огірка або авокадо. Ці додаткові складові ролів багаті на мінеральні солі, воду, антиоксиданти, різні мікроелементи.

  5. М'якого вершкового сиру. Містить безліч поживних речовин, кальцій. Він вносить основну масу калорій, яких ми так хочемо позбутися.

Щоб вживати роли під час дієти без шкоди для фігури, необхідно вибирати страву з двох-трьох складових. Легшими для організму будуть страви з начинками з креветок, тунця, горбуші. Вміст із жирного вугра, лосося, оселедця, курки додадуть продукту поживності.

Яка калорійність суші?

Інгредієнти японських делікатесів швидко засвоюються, прискорюють метаболізм, знижують рівень холестерину. Щоб дізнатися, скільки калорій у 100 г продукту, потрібно чітко розуміти, з якою начинкою ваш делікатес:

  • з лососем - до 128 ккал;

  • запечені - приблизно 216 ккал;

  • з вугром - від 173 до 204 ккал;

  • вегетаріанські - близько 133 ккал;

  • з огірком - 90 ккал.

Відомі серед гурманів - роли "Каліфорнія". Для начинки тут використовують морепродукти, овочі або фрукти, зверху щедро посипають ікрою тобіко. Неодмінно вас порадують своїм смаком "Каліфорнія з креветкою" від компанії "Алло, Лосось". Їхня енергетична цінність варіюється в межах 176 ккал на 100 г. Не менш знамениті й улюблені суші "Філадельфія", які виконані з додаванням однойменного сиру. У нас можна замовити класичні роли "Філадельфія з лососем", поживність яких знаходиться в межах 142 ккал на 100 г, а також будь-які інші улюблені суші в Запоріжжі з доставкою додому.

Обирайте суші під час дієти

Суши Запорожье, Спрінг Лосось

Рисовий папір, лосось, огірок, капуста "Лолло Біонда". Подається із соєвим соусом.

Суши Запорожье, Блекі

Рис, Водорості норі, сир "Чеддер", Лосось слабосолоний, майонез, цибуля зелена, яйце, чорнило каракатиці, 8 шт.

Суши Запорожье, Темпура Спрінг

Тісто, Парма, сир "Чедер", сир "Філадельфія", сир "Пармезан", помідор, соус "Часниковий", 6 шт.

Суши Запорожье, Тісто та Лосось

Тісто, сир "Філадельфія", огірок, помідор, листя салату, лосось слабосолений, 6 шт.

Як можна знизити калорійність ролів?

Дотримуючись простих правил, ви зможете "підігнати" енергетичну цінність улюбленого японського делікатесу під свої потреби. У стандартних ролах присутні такі добавки, як майонез, вершковий сир, різні соуси, панірування. Найкращим вибором для тих, хто стежить за фігурою, стане страва, що містить свіжі овочі та нежирну рибу. В Allolosos ви можете вибрати дієтичний варіант такої страви, скориставшись кількома порадами:

  • віддавайте перевагу суші з бурим рисом;

  • замовте вегетаріанські або варіанти з креветкою, тунцем;

  • перед вживанням з'їжте порцію місо-супу;

  • попросіть розділити ваше замовлення на більшу кількість шматочків;

  • приймайте їжу не поспішаючи - тоді ви точно не проґавите момент, коли станете ситими й уникнете переїдання.

Не варто вживати улюблені роли з різними соусами, адже в їхньому складі можуть бути консерванти, цукор, жири. Зате традиційний соєвий соус не завадить, якщо його трохи розбавити водою для зниження концентрації натрію. Приємним доповненням до страви будуть імбир і васабі - вони додадуть пікантності та прискорять обмін речовин.

Поради щодо правильного харчування любителям суші

Вживання ролів дає організму велику кількість білків, вітамінів і мікроелементів. Вони чудово вписуються в корисний для фігури і здоров'я раціон за умови правильного підбору варіанту страви. Дієта на основі цих японських ласощів ґрунтується на денному споживанні людиною близько 1200 калорій. Ідеальним рішенням для фігури буде з'їдати разом із ними європейський або азіатський салат. Дуже корисно вживати роли, запиваючи водою. Непоганим варіантом для людей на дієті стануть вегетаріанські версії. Відповідними стануть різновиди, у складі яких максимум овочів і нежирна риба, наприклад, "Спрінг тунець", який ви з легкістю замовите в нас.

В "Алло, Лосось" можна придбати суші-сети в Запоріжжі. Це прекрасна ідея для великої компанії, де є як люди, що худнуть, так і любителі щільно поїсти. Головне правило стрункості - витрачати більше калорій, ніж спожили. За розумних фізичних навантажень можна і потрібно балувати себе "смаколиками" і новими ласощами.

Інші записи