Чи можна їсти піцу на дієті?

Напевно, не знайдеться такої людини, яка б не любила піцу. Цей ароматний пиріг приваблює як дорослих, так і діточок. Він дуже ситний, його апетитний вигляд вабить гурманів різноманітністю колірної гами інгредієнтів. А привабливий сир, що тягнеться, спокусить будь-яку людину скуштувати хоча б шматочок.

Звідки взялася піца?

Смачне частування родом з Італії та відоме людям з глибокої давнини. Багато хто випікав коржі на вогні, додаючи до них овочі або інші продукти. Таку страву було зручно брати з собою на роботу для перекусу без відриву від робочого процесу. Пізніше слава про ласощі розійшлася багатьма країнами, де почали готувати страву, додаючи всілякі поєднання харчових продуктів. У наш час існують більше сотні видів піци, кожен з яких прекрасний по-своєму і має своїх шанувальників.

Піца на дієті: "за" і "проти"

На тлі загальної зацікавленості гурманів піцою, є люди, які сумніваються, чи варто її вживати. Зазвичай це ті, хто дотримується суворої дієти, і прихильники правильного харчування. Але навіть ці панове і пані іноді вигукують: "Хочу піцу на дієті!". Що ж робити? Чи можна дозволити собі урізноманітнити меню цією стравою?

Дієтологи всього світу кажуть, що піца при дієті не протипоказана. Потрібно тільки контролювати деякі фактори:

  • розмір порції;
  • склад, товщину тіста;
  • частоту вживання;
  • відсутність жирних інгредієнтів.

Якщо всі критерії в нормі, то чому б не поласувати шматочком ароматного пирога?

Суши Запорожье, Піца "Юпітер" 30 см

Куряча грудка маринована, Шинка, сир "Моцарелла", Ананас, Вершкова основа, соус "Спайсі", Манговий соус, часник. Бортики змащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Піца "Сонце" 30 см

Куряча грудка, Гриби, сир "Пармезан", сир "Моцарелла", Вершкова основа, часник. Бортики змащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Комбо піц № 2

Піца "Юпітер" 30 см 570 г (Куряча грудка маринована, Шинка, сир "Моцарелла", Ананас, Вершкова основа, соус "Спайсі", Манговий соус, часник), піца "Марс" 30 см 600 г (Куряча грудка маринована, Ковбаски мисливські, Копчена куряча грудка, Гриби, сир "Моцарелла", помідори, Соус "BBQ", Томатний піца-соус), піца "Уран" 30 см 435 г (Cир "Моцарелла", Помідори, Томатний піца-соус). Бортики смащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Піца "Генезіс" 30 см

Маринована курка, сир "Моцарела", сир "Чеддер", Печериці, Зелена цибуля, "Теріяки" соус. Бортики змащуються часниковим маслом.

"Правильні" продукти для дієтичного частування

Багато людей помилково вважають, що дієта означає відмову від усієї смачної їжі, доведеться сидіти на гречці з курячою грудкою, голодувати. Це абсолютно не так. Дієтичне харчування передбачає складання меню зі збалансованими продуктами. За таким принципом людина вживає їжу, в якій міститься денна норма білків, жирів, вуглеводів для підтримки метаболізму в нормальному ритмі. Отже, якщо піца містить необхідні для балансу продукти, вона може стати частиною такого раціону. Відповідна піца для схуднення може мати в складі такі інгредієнти:

  1. Тісто. Має обов'язково бути тонким. Ідеальне тісто готують із додаванням вівсяного, житнього, іншого борошна з твердих сортів злаків.
  2. М'ясо. Щоб зробити страву поживною, але не перебрати з калоражем, потрібно використовувати нежирні сорти - курку, індичку, телятину.
  3. Риба. Любителі таких частувань можуть поласувати пирогами з білою нежирною рибою, креветками, іншими морепродуктами.
  4. Овочі. У цій категорії заборон майже немає. Італійський коржик з овочами містить мінімум калорій, але може надовго позбавити почуття голоду.
  5. Сир. Для прихильників правильного харчування важливо контролювати сорт сиру, що входить до складу страви. Традиційний пармезан має високу калорійність, тому краще вживати страву з моцарелою.
  6. Гриби. Вони ситні, але легкі в плані калорій. Містять багато води, тому чудово підійдуть для харчування на дієті.
  7. Соуси. Для подібного раціону абсолютне табу - будь-які соуси, крім легкого томатного. Іноді дозволяється використовувати соус теріякі, унагі, кімчі, спайсі, традиційний кетчуп.

Розглянувши продукти, що входять до складу, можна визначити, чи підходить страва для людини на дієті. Правильна піца калорії міститиме невеликі, достатні для нормального функціонування організму, але без ризику набрати зайву вагу.

Кетодієта - чи допустимо вживання піци?

У наш час стала дуже поширеною кетодієта. Цей специфічний раціон харчування передбачає зведення до абсолютного мінімуму споживання вуглеводів із подальшим входженням у кетоз. Дієтологи стверджують, що правильно приготований італійський коржик може чудово втамувати голод, не порушуючи правил дієтичного харчування. Піца на кетодієті має складатися з великої кількості білків, овочів із додаванням розумного співвідношення жирів. Основу для такої їжі готують з:

  • овочів - тертого кабачка, моркви, капусти;
  • сиру - нежирних сортів;
  • яєць - у вигляді омлету з молоком або яєчного млинця;
  • сочевиці - борошно з цієї крупи з додаванням сметани стане чудовим коржем для майбутньої "смакоти".

Дієтична піца для схуднення обов'язково має містити зелені овочі, які можна також використовувати для начинки, - спаржу, авокадо, цибулю, огірки, броколі, цвітну, савойську капусту. Не виключаються помідори. У ролі начинки для страви підійдуть продукти з низьким глікемічним індексом: куряча печінка, молюски, кисломолочні продукти.

Де дістати піцу тим, хто на дієті?

Встановлений раціон харчування зі зниженим калоражем передбачає вживання певних страв. Зазвичай ті, хто захоплюються правильним харчуванням, готують спеціальні страви окремо. Але бувають випадки, коли необхідно терміново перекусити і рухатися далі. Тоді зовсім немає часу на розрахунок калорійності, готування. Замовте ласощі у перевірених кулінарів. Орієнтуючись на дієтичні побажання, можна купити піцу в Запоріжжі в Алло, Лосось.

Якщо ви на дієті, не доведеться довго думати, яку піцу краще замовити, щоб сантиметрів на талії не додалося. Наш шеф-кухар продумав усі можливі варіації та створив чудові пропозиції для тих, хто стежить за фігурою:

  • "Генезис" з маринованою куркою, моцарелою, печерицями, зеленою цибулею;
  • "Том Ям" з креветками, курячою грудкою, грибами, моцарелою, перцем чилі, томатним соусом;
  • "Нептун" із лососем, моцарелою, помідорами, шпинатом;
  • "Уран" із помідорами, моцарелою, томатним соусом.

В "Алло, Лосось" можливо замовити додатковий набір інгредієнтів для піци на розсуд клієнта. Готову страву буде доставлено до вашого столу гарячою.

На сайті "Алло, Лосось" будь-який гурман може замовити улюблені ласощі. У нас найсмачніші суші Запоріжжя за низькими цінами. Кулінарні шедеври нашої команди кухарів давно завоювали визнання у жителів міста. Усі страви готуються зі свіжих продуктів за повної відповідності санітарним нормам. В асортименті "Алло, Лосось" є безліч різноманітних сетів ролів, комбо-меню, а різноманітні акційні пропозиції допоможуть купити частування не тільки з користю, а й з вигодою.

Інші записи