Які види піци підходять для дитини

Піца - страва, відома в усьому світі. Вона давно стала улюбленою у дорослих і дітей. Але багато батьків не дозволяють своїм дітям вживати ці ласощі. Деякі мами й тата вважають їх шкідливими, важкими. Вони стверджують, що піца для дітей не призначена. Часто батьки акцентують увагу на тому, що коржик занадто калорійний. Однак багато споживачів кажуть, що правильно приготована піца - майже універсальна їжа. Її можна використовувати як основну страву, як закуску до якогось напою. Багато дієтологів зазначають, що вживання таких ласощів, зроблених із якісних інгредієнтів, не несе навантаження на травну систему і навіть може збагатити організм багатьма корисними речовинами. Тому страву можна запропонувати дітям. Але радимо спершу ретельно переглянути її склад.

Чи є відмінності в дитячій та звичайній піці?

Дитяча піца має низку особливостей. Але це зовсім не означає, що необхідно готувати її окремо від основної випічки. Якщо ви вирішили зупинитися на варіанті однієї піци на всіх, варто обирати пропозиції менш жирні, без різних можливих алергенів. Страва, приготована з великою кількістю ковбасних виробів, точно не підійде для дитячого харчування. Віддайте перевагу овочам і сиру. Якщо ви готуєте такий пиріг удома, постарайтеся замінити в складі копченості та сосиски на відварне м'ясо курки або яловичину. Доповніть ласощі улюбленими продуктами дитини. Купуючи готову випічку, зверніть увагу, щоб у ній не було грибів, гострого перцю, морепродуктів.

Вивчивши особливості дитячої піци, можна виділити основні вимоги до неї:

  • неприпустимі гострі або з яскраво вираженим смаком соуси;
  • усі інгредієнти мають бути дрібно нарізані;
  • до складу найкраще включити натуральне м'ясо, свіжі овочі та побільше сиру.

Звертайте увагу на тісто, з якого приготовано страву для дитини.

Особливості тіста

Чимала частина успіху піци прихована в її тісті. Приємно ласувати улюбленою італійською стравою з ароматною та м'якою основою. Для дитячого італійського пирога є деякі умови. Дієтологи рекомендують відмовитися від дріжджового тіста для приготування страви дітям. Дріжджі посилюють процеси бродіння в шлунку, через що дитина може себе недобре почувати. Готуючи дитячу страву вдома, використовуйте для тіста сметану, кефір, курячі яйця та натуральне вершкове масло.

Тісто для дитячих ласощів можна розкачати різними формами тварин. Цікаво для діточок буде побачити на тарілці міні-копії такої їжі. Викладіть начинку у вигляді смайлів і гарний настрій буде забезпечено. Усі інгредієнти мають бути свіжими.

Суши Запорожье, Піца "Марс" 40 см

Куряча грудка маринована, Ковбаски мисливські, Копчена куряча грудка, Гриби, сир "Моцарелла", помідори, Соус "BBQ", Томатний піца-соус. Бортики змащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Піца "Меркурій" 40 см

Ковбаски мисливські, Шинка, Бекон, салямі "Пепероні", сир "Моцарелла", Корнішони, Маринована цибуля, Томатний піца-соус, Фірмовий соус. Бортики змащуються часниковим маслом.

Суши Запорожье, Піца "Нептун" 40 см
Лосось, сир "Моцарелла", сир "Фета", помідори "Чері", шпинат, вершкова основа. Бортики змащуються олією.
Суши Запорожье, Піца "Супутник" 40 см

Мисливські ковбаски, Копчені курячі грудки, Салямі, сир "Моцарелла", Цибуля, Кукурудза, Соус BBQ, Томатний піца-соус

З якого віку можна давати дитині піцу?

Багато батьків замислюються, коли можна дозволити дитині їсти таку страву. Звичайно ж, це особиста справа кожного. Але дієтологи кажуть, що не варто давати таку випічку дитині, якщо їй не виповнилося двох років. Ласощі можуть завдати шкоди і завдати безліч незручностей.

Якщо ваше чадо вже трохи підросло, можна сміливо дозволяти йому ласувати добірною італійською стравою. Обов'язково добре подумайте, яку піцу замовити дитині, і оцініть склад, виробника.

Безпека піци для дитини

Будь-яка їжа для дитини має бути приготована з безпечних компонентів. До таких належать свіжі, екологічно чисті, добре термічно оброблені продукти. Не виникає претензій до цієї італійської страви в тому випадку, коли ви її приготували самостійно вдома з хороших інгредієнтів.

Будьте уважні, якщо ви хочете купити готову випічку. Краще довіритися виробникам, які мають сертифікати якості. Не варто купувати її в невідомих закладах. Неякісна їжа може спричинити отруєння, зниження імунітету та багато інших неприємних симптомів. Не слід пропонувати малюкові страви, що продаються замороженими і розігріті в мікрохвильовці. У таких напівфабрикатах міститься багато консервантів, стабілізаторів і барвників. Вони шкідливі навіть для дорослого організму, не кажучи про дитячий.

Яким піцам діти віддають перевагу найбільше?

Багато дітлахів люблять домашню випічку, яку роблять разом із батьками, перетворюючи процес приготування на веселу гру. Але не завжди у батьків є достатньо вільного часу, щоб випікати домашні частування. У таких випадках правильним рішенням буде замовити частування для дитини з доставкою у перевіреної компанії. Ви можете звернутися на сайт "Алло, Лосось", де, безсумнівно, знайдете відповідний делікатес для своїх діток. У нас представлений широкий асортимент італійської випічки на будь-який смак. Серед великої різноманітності діти зазвичай віддають перевагу таким видам піци:

  1. "Сонце".
  2. "Міранда".
  3. "Уран".
  4. "Сатурн".
  5. "Венера".

Смакові вподобання дітей відрізняються. І тільки батьки можуть вирішувати, який різновид італійської страви обрати. Але випічка від "Алло, Лосось" завжди відрізняється свіжістю і чудовими смаковими якостями.

На нашому сайті ви можете замовити піцу з улюбленими інгредієнтами. Зручний інтерфейс допоможе вам визначитися із замовленням. Є можливість додати або прибрати деякі складові, замовити додаткові бортики.

Ми здійснюємо кур'єрську доставку в Запоріжжі на вигідних умовах. Можливо забрати замовлення самостійно. Ми можемо з упевненістю сказати, в "Алло, Лосось" найкраща піца в Запоріжжі.

Інші записи